13 Aralık 2012 Perşembe

KONU: MÜZİK
KONUYU SEÇMEDEKİ AMACIM:  "Müzik ruhun gıdasıdır"  sözünden yola çıkarak ve müziğin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu anlatmak istediğimden dolayı bu konuyu ele aldım.
      Müzik, insanın, yaşamının her döneminde iç içe olduğu bir olgudur. İşitme yeteneği kazanıldığı andan itibaren yaşama giren müzik, ana kucağında, beşikte, evde, sokakta, okulda, radyo-televizyonlarda , sinemalarda, tiyatrolarda, konser salonlarında, tören ve toplantılarda insanın yanı başında yer alır, onu kucaklar, sarar, etkiler. Fark edilmese bile yaşamın vazgeçilmez bir parçası,doğal bir unsurudur.
      Müzik konusunu sanatsal ve akademik yönü dışında günlük hayatımıza etki eden kısımlarını da farklı bir bakış açısı içinde yansıtmaya  ve "Sol Anahtarı" nı kelimelerle yaparak  estetik bir görüntü vermeye çalıştım.
      Müzik ile ilgili makam, akustik, titreşim, armoni gibi anlamı günlük hayatta pek bilinmeyen kelimeler kullanarak bakan kişinin merak etmesini ve araştırarak öğrenebilmesini sağlamaya çalıştım.

ANAHTAR KELİMELERİM: Duygu, Notalar, Makam, Huzur, Müzik, Armoni, Ses, Akustik, Ölçü, Ritim, Çalgılar, Sanatçı, Vurgu, Ton, Şarkı, Dans, Yetenek, Titreşim, Aşk, His, Anonim, Pop, Kulak, Kültür, İncelik, Klasik, Tiz, Düşünce, Dinamik, Etnik, Canlılık, Yorum, Güç 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder