14 Aralık 2012 Cuma

EVCİL HAYVANLAR

Konu:Evcil hayvan cinsleri

Kelimeler :golden retriever , bombay, aidi, tiffanie, akbaş, kashmir, rew polish, angora, kangal, köpekbalığı, dalmaçyalı, çatalburun, manx, mastif, siyam kedisi, iran kedisi, collie ,cüce tavşanı ,minyatur lop, aslanbaş , honey bear , soke , laperm ,papağan ,hint bülbülü , güvercin ,english lop , komondor, lowchen , fin tazısı ,
tetrazon, kedi balığı ,japon balığı , dev danio , birman, ocicat , alabay , basenji, boxer beagle , billy, hollanda lop, grey english , bengal ,burmese , cymric , korat ,harrier ,hovawart.

Konuyu seçme amacım: Hayvanlara ilgimden dolayı bu konuyu seçtim.Evcil hayvanlara gereken önem gösterilmemektedir.Hayvanları bir heves alıp sonradan sokağa salan kişilerin o hayvanları ne amaçla aldıklarını anlayamıyorum. Bakamıcaklarını bile bile niye hayvanları sahiplenip onları kendilerine alıştırıyorlar?
O hayvanlarında bir duygusu olduğunu onları bıraktğımızda üzüleceklerini düşünmüyor musunuz? Bunu anlatabilmek için bu konuyu seçtim.
   Birde bu hayvanların cinsleri bilinmeden alınıyor.Evde beslediği hayvanın ne cins olduğunu,özelliklerinin ne olduğunu .neyi sevip neyi sevmediğini bilmeden bakılıyor.Oysaki bir hayvana tam anlamıyla bakabilmek için onun cinsini ve tüm özelliklerini bilmemiz gerekmektedir.Hayvanın cinsini bilmeyen kişiler tam olarak bir hayvana bakıyorum diyemez.Çünkü hayvanın yansıttığı özellikler onun cinsiyle alkalıdır.Her cinsin kendine özgü bir özelliği,davranışı vardır.Eğer bir hayvan sahiplenmeyi düşünüyorsanız onları gerçekten bakabilceğinize emin olun ve cinsi nedir,özellikleri nelerdir bilmeden bir hayvan sahiplenmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder